Yazar "Kılıç, Ünal" için listeleme
-
Alternatif Kaba Yem Kaynağı Olarak Şarapçılık Endüstrisi Üzüm Atıklarının İn Vitro Gerçek Sindirilebilirlikleri ve Nispi Yem Değerlerinin Belirlenmesi [1]
Kılıç, Ünal; Abdıwalı, Mohamoud Abdi ? (2016)Bu çalışma, şarapçılık endüstrisi üzüm atıklarının yem değerlerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada yem kaynağı olarak; şarap üretimi sonrası kalan kurutulmuş üzüm cibresi, üzüm çekirdekleri ve yakıt amaçlı ... -
The effects of different forage types on feed values and digestibilities in some brassica fodder crops
This study was conducted to explore the effects of different forage types (fresh, hay and silage) on thechemical composition, forage quality and in vitro true digestibility (IVTD) of fodder turnip (Brassica rapa),fodder ... -
Etlik piliçlerde yemleme süresini kısıtlamanın performansa etkileri
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal; Erener, Güray (2003)Bu çalışma, etlik piliçlerde yemleme süresinin kısıtlanmasının canlı ağırlık, yem tüketimi, yemden yararlanma ve bazı karkas özellikleri üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Ross 308 ırkı 450 adet ... -
Farklı katkı maddeleri ilavesiyle peletlenen buğday ve soya samanlarının in vitro sindirilebilirlikleri ve metan üretimlerinin belirlenmesi / Emre Güleçyüz ; Danışman Ünal Kılıç.
Güleçyüz, Emre (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Farklı katkı maddeleri ilavesiyle peletlenen fındık zurufu ve boş fındıkların alternatif kaba yem kaynağı olarak kullanılabilirliği / Uğur Özcan; danışman Ünal Kılıç.
Özcan, Uğur (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Farklı Katkı Maddeleriyle Peletlenen Buğday ve Soya Samanlarının İn Vitro Gaz Üretim Parametreleri ile Metan Üretimlerinin Belirlenmesi
Güleçyüz, Emre; Kılıç, Ünal (2018)Bu çalışmada, melas, guar küspesi ve sepiyolit ilavesiyle peletlenen buğday ve soya samanlarının besinmadde içerikleri, in vitro gaz üretimleri, in vitro sindirilebilirlikleri ve metan üretimlerinin belirlenmesiamaçlanmıştır. ... -
Farklı manda işletmelerinde kullanılan rasyonların süt bileşenleri ve enterik metan üretimi üzerine etkisi
Yavrucu, Oğuzhan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Amaç: Bu çalışma, mandaların beslenmesinde kullanılan farklı yemlerin ve farklı yemleme şekillerinin (entansif ya da ekstansif) Anadolu mandalarında süt bileşenleri, in vitro gaz üretim parametreleri ve metan üretimi üzerine ... -
Farklı samanlarda lignin peroksidaz enzimi kullanımının yem değeri üzerine etkisi / Abdiwali Mohamoud Abdi ; danışman Ünal Kılıç.
Abdi, Abdiwali Mohamoud (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Hayvan beslemede kullanılan bazı yem hammaddelerinin protein değerlerinin naylon torba tekniğiyle karşılaştırılması / Ünal Kılıç; Danışman B.Zehra Sarıçiçek.
Kılıç, Ünal (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000)Bu çalışma , Karadeniz Bölgesinde yetiştirilen veya üretilen ve ruminant hayvanların beslenmesinde kullanılan bazı kesif yemler (ayçiçeği tohumu küspesi (ATK), fındık küspesi (FK), dane soya (DS), mısır özü (MÖ), tam yağlı ... -
In vitrio gaz üretim tekniğinde sonuçları etkileyen faktörler
Kılıç, Ünal; Sarıçiçek, B. Zehra (2006)Bu çalışmada, son zamanlarda yemlerin değerinin belirlenmesinde yaygın olarak kullanılan in vitro gaz üretim tekniği (Hohenheim Yem Testi) ile yapılan çalışmaların sonuçlarını etkileyen faktörler üzerinde durulmuştur. Bu ... -
İn Vitro Gaz Üretim Tekniği Çalışmalarında Metabolize Edilebilir Enerji Değerinin Belirlenmesi İçin Geliştirilen Bazı Eşitliklerin Değerlendirilmesi
Kılıç, Ünal; Gülboy, Ömer (2015)İn vitro gaz üretim tekniğinde (İVGÜT) üretilen gaz miktarından faydalanılarak geliştirilen bazı eşitliklerin kullanılmasıyla yemlerin metabolik enerji (ME) içerikleri hesaplanabilmektedir. Ancak, ME hesaplanması için ... -
Kaba ve kesif yemlerde kuru madde, organik madde ve ham proteinin rumen parçalanma karakteristikleri arasındaki ilişkiler
Toplam 67 kaba yem (çayır, yonca, korunga ve fiğ kuru otları) ve 56 kesif yemin (soya, tam yağlı soya, soya küspesi, fındık küspesi, pamuk tohumu küspesi, ayçiçeği tohumu küspesi, balık unu, arpa, buğday ve mısır) rumen ... -
Kaba Yem Üretiminde Hidroponik Tarım Sistemleri
Kılıç, Ünal (2016)Ruminantların kaba yem ihtiyaçlarının karşılanmasında alternatif bir metot olarak hidroponik tarım teknolojisi içerisinde yer alan hidroponik tarım sistemleri (HTS) de kullanılmaktadır. Bu sistemlerde bütün bir yıl süresince ... -
Karadeniz Bölgesinde yetiştirilen bazı kaba yemlerin in situ rumen parçalanabilirlik karakteristiklerinin belirlenmesi
Kılıç, Ünal; Sarıçiçek, B. Zehra (2004)Bu çalışma Karadeniz Bölgesinde yetiştirilen ve ruminantların beslenmesinde yaygın olarak kullanılan bazı kaba yemlerin (yonca kuru otu; YKO, fiğ kuru otu; FKÖ ve korunga kuru otu; KKO) in situ rumen kuru madde (KM), organik ... -
Meşe palamutunun yem değerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal (2002)Bu çalışma, kabuksuz ve kabuklu meşe palamutunun ve kabuklarının yem değerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Meşe palamutunun ham protein (HP) içeriği düşük olmasına rağmen, kabuksuz ve kabuklu palamutunun karbonhidrat ... -
Mısır silajının yem değerleri üzerine bir araştırma
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal (2002)Bu çalışma sarı olum devresinde hasat edilen Karadeniz Yıldızı (Kompozit) mısır çeşidinden elde edilen mısır silajının yem değerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Mısır silajının yem değerinin belirlenmesinde in vivo ve ... -
Mısır ve fiğ silajının rumende parçalanabilirliğinin,enerji değerinin ve silaj kalitesinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal (2003)Bu çalışma, mısır silajı ile fiğ silajmın rumende parçalanabilirliğinin, parçalanabilirlik karakteristiklerinin ve in vitro enerji değerleri ile silaj kalitesinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Rumendeki parçalanabilirlik ... -
Ruminant beslemede kullanılan bazı yem hammaddelerinin in vitro gaz üretim tekniği kullanılarak bazı fermentasyon ürünlerinin ve enerji içeriklerinin belirlenmesi / Ünal Kılıç; Danışman B. Zehra Sarıçiçek
Kılıç, Ünal (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005)Bu çalışma ruminant hayvanların beslenmesinde kullanılan bazı yem hammaddelerinin in vitro gaz üretim miktarları,bunlara ait gaz üretim parametreleri ile organik madde sindirilebilirlikleri (OMS), metabolize edilebilir ... -
Ruminantların beslenmesinde kanola bitkisinin kaba yem kaynağı olarak kullanılması
Kılıç, Ünal (2009)Son yıllarda biyodizel üretimine katkısından dolayı adından sıklıkla bahsedilen kanola ürünleri ülkemizde özellikle kıs aylarında görülen kaba yem ihtiyacını karsılamak için önemli bir kaynak teskil etmektedir. Kanolanın ... -
Tokat ilinde yetiştirilen bazı kaba yemlerin in situ rumen parçalanabilirlik ve parçalanma karakteristiklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal (2002)Bu çalışma, Tokat ilinde yetiştirilen yonca kuru otu (YKO), fiğ kuru otu (FKÖ), korunga kuru otu (KKO) ve Sudan x Sorghum melezi kuru otu (SXS)'nun in situ rumen kuru madde (KMP), organik maddeler (OMP), ham protein (HPP) ...